2011. április 10., vasárnap

Puncs szelet


Az egyik újságból szereztem ezt a receptet, gondoltam kipróbálom. Eddig kétszer sütöttem meg és mindig sikere volt. Bár kicsit furcsálltam amikor olvastam, hogy a tetejére a mázhoz meggylé kell, de finom lett vele. Érdemes kipróbálni.

Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja

Töltelék:
2 dl tej
1 vaníliacukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kávé
1/2 dl rum
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj

Máz:
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
1/2 dl meggylé
1 citrom leve

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb 25*35 cm-es tésztát nyújtunk és kisütjük 180 fokon. Oda kell figyelni, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vanília cukrot, a kakaót, a lekvárt a kávét a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Ha nagyon sűrű akkor tegyünk hozzá egy kis vizet. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni rajta. Én betettem a hűtőbe. Amikor kész, lehet szeletelni. Én most kaptam a parancsot, hogy megint sütnöm kell ilyet. Legalább majd lecserélhetem a képet ez úgyse az igazi.

Recept nyomtatása

2 megjegyzés:

  1. Imádom a puncs szeletet, klasszul néz ki nálad. (én is nyh.-i vagyok, bár mellette lakom:))

    VálaszTörlés
  2. Hát már én is pár száz kilométerrel arrébb mentem onnan :)

    VálaszTörlés