2011. április 10., vasárnap

Csöröge


Lógok pár recepttel úgyhogy most felteszem őket. Az egyik a csöröge, amit kb. 1 hónapja sütöttem, csak még nem jutottam odáig, hogy ide is kerüljön. Ha jól kidolgozzuk a tésztát nagyon finom foszlós állaga lesz és a legfinomabb házi baracklekvárral.

1 kg liszt
6 dkg porcukor
6 dkg vaj
2 tojás sárgája + 1 egész tojás
1 dkg élesztő amit felfuttatunk 1,5-2 dl tejben
1 sütőpor

1 kávéskanál rum
tejföl
olaj

A lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral, sóval. beletesszük a vajat és elmorzsoljuk. Ezután jöhet a tojás és az élesztő, a rum és annyi tejföl, hogy szépen dagasztható tésztát kapjunk, ez kb. 2 kis doboznyi tejfölt jelent. Ne legyen kemény a tészta, csak jó rugalmas amikor kidagasztottuk. Egy tálban kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük, kis kígyókat gyúrunk belőle és összefonjuk őket. Forró olajban aranybarnára sütjük. Erre nem kell fedő mint a fánkhoz.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése