2010. március 11., csütörtök

Tiramisu cupcake


Ez Martha Stewart receptje. Annyira tetszett már képen is, hogy muszáj volt megcsinálni.
Kicsit macerás de nagyon finom. A vendégek mindig hálásak lesznek érte.

16-18 darabhoz:

1 és 1/4 bögre liszt
3/4 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
1/4 bögre tej
1 rúd vanília
4 evőkanál vaj
3 nagy tojás és 3 tojássárga
1,5 bögre cukor
250 ml tejszín
250 ml mascarpone
kakaópor
1 bögre kávé megcukrozva

A lisztet átszitáljuk és a sütőporral meg a sóval összekeverjük.
A tejet feltesszük melegedni a kettévágott vaníliával. Ha jó meleg, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, majd állni hagyjuk egy kicsit.
A tojásokat és a sárgákat 1 bögre cukorral kicsit habosra verjük. Ezután gőz fölött 6 percig keverjük. Ha levettük a gőzfürdőről, újra habverővel habosítjuk tovább miközben hozzáadjuk a tejet is.
Hozzákeverjük adagokban a lisztet. Megtöltjük a formákat a tésztával és megsütjük 180 fokon.
Ha megsültek kihűtjük őket. A tetejüket összevissza szurkáljuk villával, hogy majd felszívja a forró cukros kávét.
A krémhez fél bögre cukrot összekeverünk a mascarponéval, majd hozzáadjuk a habosra vert tejszínt is. Ha már megitták a kávét a sütik akkor megkenjük a tetejüket vastagon a krémmel és megszórjuk kakaóporral. Éjszakára betesszük a hűtőbe jól lezárt dobozba, másnap pedig mindet megesszük.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése