2010. március 6., szombat

Almás pite


Kaptam sok almát és úgy döntöttem almás süti lesz belőle. Ez az a fajta ahogy anyukám készítette nekünk otthon mindig. Ettem már másfajta tésztával is aminek az állaga is más és a teteje meg van kenve tojással. Azt is nagyon szeretem.

60 dkg liszt
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 tojássárga
1 kis pohár tejföl
1 vaníliacukor
1 sütőpor


A lisztet a vajjal összemorzsoljuk és amikor kész akkor tesszük bele a többi hozzávalót és könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle. kettévágjuk, majd két lapot nyújtunk belőle.
Az almát lereszeljük, majd miután kicsavartuk a levét, fahéjjal és egy pici cukorral kicsit összemelegítjük.
Az alsó tésztára lekvárt majd diót/zsemlemorzsát teszünk és csak ezután jön rá a kihűlt alma, hogy el ne ázzon a tészta. Amikor a felső tésztát is rátettük, ráigazítjuk, hogy mindenhol befedje, a széleket kicsit rá is nyomkodjuk. Villával megszurkáljuk a tésztát és mehet a 180 fokos sütőbe kb. fél órára.

Recept nyomtatása

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, már 2 szer megsütöttem a héten :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Regina,
    Örülök, hogy ízlik a süti :) Nem is lehet rossz az a recept amit otthon tanulok anyukámtól :)

    VálaszTörlés