2010. január 30., szombat

Chilis bab


Már hét elején beraktároztuk a hozzávalókat. Én sokszor készítem, mert nagyon szeretjük. Mi mindig amikor a tányérra kerül, még nyakon öntjük tejföllel és reszelünk rá sajtot. Ezt a babételt nem szeretem friss babbal, mert úgy nem olyan az íze. Én ezt mindig chilis babkonzervből csinálom.
Erről jut eszembe. Találtam egy Gelej nevezetű tejfölt a Corába. Hát az valami eszméletlen finom. 20%-os igazi zsíros tejföl. Közelébe sem ér a többi 20%-os tejfölnek. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik, ha valaminek íze is van nem csak bűze :-)

50 dkg sertés vagy marhahús
hagyma
fokhagyma
chiliszósz

bors
paprika
1 doboz kukorica
2 doboz chilis bab
tejföl
sajt

A hagymát lepirítjuk, rádobjuk a húst és vízzel felöntve megfőzzük. Persze előtte megfűszerezzük. Amikor megfőtt ráöntjük a babot levével együtt és a kukoricát. Én a kukoricának nem szoktam a levét ráönteni.
Ha összemelegedtek már lehet is enni.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése