2009. december 29., kedd

Töltött csirke


Ez volt tegnap a vacsink. Anyukám hasaljából szokta készíteni. Én azt is nagyon szeretem. Mindig több töltikét csinálok, mert azok a külön a hús mellett ropogósra sült kis kupacok a legfinomabbak.

4 nagyobb csirkecomb
6 db zsemle
2 tojás
2 csomag petrezselyemzöld
3 főtt tojás

bors

A zsömiket hideg vízbe áztatjuk majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, petrezselymet, az apróra vágott főtt tojást, a sót és a borsot. Lehet beletenni csirkemájat is azzal is nagyon finom.
A csirkecombok bőre alá töltjük a masszát, majd hústűvel lezárjuk, hogy ne follyon ki a töltike.
A húst sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis pirospaprika is. A tepsit kilajozzuk teszünk bele egy kis vizet, majd mehetnek rá a combok és a megmaradt töltelék a hús közé.
180 fokos sütőben először alufóliával lefedve sütjük, majd ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát és így sütjük amíg megpirul a teteje. Mi most mogyorós rizzsel ettük.

Recept nyomtatása

1 megjegyzés:

  1. Mi is így vagyunk vele,a töltelék minden mennyiségben jöhet :)

    VálaszTörlés