2009. december 29., kedd

Tejszínes gesztenyekrém


Ezt a receptet a nagyi szakácskönyvbe találtam. Nagyon finom. Bár én zselatint nem tettem bele, mert nekem megfelelő volt az állaga anélkül is.

5 dl tej
4 tojássárga
15 dkg cukor
1 evőkanál liszt
25 dkg gesztenyemassza
3 cl rum (én ezt vaníliakivonattal helyettesítettem)
3 dl tejszín
2 kávéskanál zselatin

A tojássárgát kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet. A tejet felforraljuk és óvatosan kis adagokba állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz.
Visszatesszük a tűzre és kis lángon folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. Aki bizonytalan az ilyen krémek készítésekor az csinálja vízgőz felett.
Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a rumot/vaníliát és a gesztenyét. Simára keverjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a krémhez.
A zselatint 2 evőkanál vízzel felmelegítjük, majd óvatosan a krémhez adjuk.
Tálalásig hűtőben tároljuk.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése