2009. december 20., vasárnap

Mézeskalács



És akkor most jöjjön a mi mezei kis mézeskalácsunk. Nagyon szeretem ezt a receptet csak ezt a fajtát sütöm immáron 4 éve. Egy Chevy reklámújságban volt benne egy csomag mézeskalács fűszer és annak a hátulján volt ez a recept. Amikor először próbáltam megcsináltam karácsony előtt 2 héttel azzal a tudattal, hogy a mézesnek puhulnia kell. Aztán elfogyott karácsony előtt, ugyanis nem keményedett meg egy napra sem. Puha és ehető az első naptól kezdve.

50 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg méz
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás

A mézet gőzfürdőn felmelegítjük a cukorral. Levesszük a gőzről amikor már szép folyékony. Egy picit hűlni hagyjuk majd beletesszük a kockára vágott margarint. Teljesen kihűtjük és ekkor beletesszük a tojást. A lisztet a szódabikarbónával, fűszerekkel elkeverjük és hozzáadjuk a masszához.
Cipót csinálunk belőle, becsomagoljuk folpackba és betesszük a hűtőbe 2 órára.
2 óra letelte után kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, kiformázzuk és 180 fokos légkeveréses sütőben 4,5 percig sütjük. Ez így viccesen hangzik, de már kikísérleteztem. 4 perc kevés, öt perc sok.
Óvatosan kell leszedni a papírról, mert ilyenkor még nagyon puha. Ha kihűlt lehet díszíteni. Utána meg behabzsolni.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése