2009. december 29., kedd

Gumisüti


Ez a süti nálunk általában karácsonykor készült. Én is csináltam most egy adaggal. Ami elég kiadós mennyiséget jelent. Lehet kapni ilyen kis kanálmérőket, mint a cup készlet. Érdemes olyannal kimérni az evőkanálnyi mennyiséget, mert sokfajta evőkanál van az egyik kisebb a másik nagyobb és nem mindegy, hogy melyikkel mérjük a zselatint, mert a kisebb kanalakba ami belefér az kevés.

6 tojás
3 vaníliacukor
17 evőkanál porcukor
1,5 dkg kakaó
4 csomag zselatin
5 dl tejföl
2 dl málnaszörp

1. réteg:
3 tojássárgáját 1 vaníliacukorral, 5 kanál porcukorral habosra keverünk. 1,5 dl vízben 2 evőkanál zselatint a tűzön állandó keverés mellett felforralunk. A zselatint óvatosan a tojáshoz adjuk, majd belekeverjük a fehérjét. Tepsibe öntjük és hűtőbe tesszük.

2. réteg:
Ugyanúgy készül mint az első réteg, csak a tojáshoz 1,5 dkg kakaót is keverünk. Ha megdermedt az első réteg, ráöntjük a kakaósat.

3. réteg:
5 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral és 1 vaníliacukorral elkeverünk. 1,5 dl vízzel felforralunk 2 evőkanál zselatint, majd a tejfölhöz adjuk. Ha megdermedt a 2. réteg mehet rá a tejfölös.

4. réteg:
2 dl málnaszörpöt összekeverünk a tűzön lévő felforrt 2,5 dl víz és 2,5 evőkanál zselatin keverékével. Ráöntjük a tejfölös rétegre.

Ha a süti megdermedt már fogyasztható is.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése