2009. szeptember 13., vasárnap

Almás krémes


Ő a másik süti amit ma sütöttem. Ez eddig mindenkinek bevált akinek készítettem, így szerintem most sem fog csalódást okozni az édesszájúaknak.

Tészta:

1 kg alma
5 tojás
20 dkg porcukor
3 evőkanál víz
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
étolaj a tepsi kikenéséhez

A krémhez:

2 tojás sárgája

3 evőkanál liszt

3 dl tej


20 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

5 dkg csokoládé

A tepsi aljába alufóliát borítunk és beolajozzuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3-4 réteget halmozunk a tepsi aljába úgy, hogy azt teljesen beborítsa.

5 tojás sárgáját és fehérjét külön tálba szétválasztunk. A sárgákat porcukorral és vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt a tésztát öntjük az almaszeletek tetejére, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

A krémhez a 2 tojás sárgáját liszttel és tejjel csomómentesen elkeverjük, sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a két masszát összekeverjük.

A süteményt deszkára borítjuk úgy, hogy az almás fele felülre kerüljön. Az alufóliát lehúzzuk róla. Amikor kihűlt a tészta, egyenletesen elkenjük rajta a krémet. A tetejére csokoládét reszelünk.

Recept nyomtatása

1 megjegyzés:

  1. Helló!
    Szeretném megköszönni az almás-krémes receptet. Én nem vagyok egy nagy sütőbajnok, de ezt elkészítettem, és a családomnak nagy örömet szereztem vele.
    Isteni finom ráharapni a krém alatt lapuló almára!
    Még egyszer köszi,
    további sok sikert!
    Ildikó

    VálaszTörlés