2009. augusztus 22., szombat

Lángos




Mivel már nagyon régen ettünk lángost és unokaöcsém is megint itt lábatlankodott ezért gondoltam összeütök egy jó nagy adagot. Lett is belőle 3 napra való. Úgyhogy inkább csak a kis adagot írom le.

2 nagyobb darab főtt burgonya
kb. 40-45 dkg liszt
3-4 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1-2 evőkanál olaj


Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez. Elkeverjük és a maradék hozzávalókat is beletesszük. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
Amikor megkelt, kézzel nagyobb darabokat letépünk belőle, amit kicsit körbeforgatva a lisztes kezünkben formára igazítunk.
Lehet töltelékekkel és anélkül is sütni.
Én juhtúróval töltöttem, a maradékot pedig fokhagymásan tejföllel és sajttal ettük.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése