2009. május 11., hétfő

Tejfölös csirke


Na ő az akit hasonlóan a rántott csirkéhez nem lehet megunni. Valahogy sikerül minden egyes elkészítésnél mást ízt belecsempészni. Én nokedlivel vagy kacskaringós tésztával szeretem.

Csirkecomb

színesbors
paprika vagy paprikakrém
majoranna
oregánó
kakukkfű
tárkony
rozmaring
chili
hagyma
fokhagyma
tejföl

A hagymát lepirítjuk, megfűszerezzük majd beletesszük a csirkét és felöntjük vízzel. Ha puhára főtt ráöntjük a tejfölt.

Recept nyomtatása

5 megjegyzés:

  1. szerintem ez így nem lesz jó, én múltkor hasonlóan csináltam, vizet öntötem bele és vizes lett nagyon. a hús is enged levet meg ha teszel bele lecsót az is. szóval kár a vízzel elrontani.

    VálaszTörlés
  2. Én soha nem teszek bele lecsót, mert nem szeretem. Ha lecsóval csinálják attól mindig vizes lesz és az nekem nem jön be. Én mindig felöntöm vízzel és mindig elfő csak a hagymás sűrű szaft marad benne. Nekem soha nem marad vizes.

    VálaszTörlés
  3. Attól is függ, milyen a csirke: a "gyári" húsa sokkal vizesebb, mint a szabadon tartott.

    VálaszTörlés
  4. Ez tényleg így van. De szerencsére én már megtaláltam a csirkés és a malacos emberemet és nem veszek boltba semmilyen húst.

    VálaszTörlés
  5. A jó csirkepörköltnél, nem pirítom a hagymát, csak fonnyasztom, amolyan zsemlyeszínűre, majd 1-2 felkockázott zöldpaprika megy bele,és kicsit együtt megfonnyasztom még a hagymával. Ezután beleteszem a megmosott húsokat és most aztán pirítom, nagy lángon, folyamatosan keverve.:) Miután visszavettem a lángot, megszórom jó minőségű pirospaprikával. Összekeverem,ráöntök egy mokkáscsészényi paradicsomlevet és csak egy kevés vizet adok rá, mert nem jó ez az étel hosszú lére eresztve. A házi csirke is enged levet, de még milyent.:D Fedő alatt nagyon kis lángon puhára főzöm a pörköltet, majd belemegy egy nagy doboz tejföl. Nokedlivel, tarhonyával szeretjük, de tészta is jó melléje.

    VálaszTörlés