2009. május 17., vasárnap

Madártej


Ebből soha nem készül elég. Egyszer megcsináltam 1,5 liter tejből és egyedül ettem meg az egészet. Persze egyszerre nem fért belém csak darabokba de megbirkóztam vele.

1,5 liter tej
4 tojás
15 dkg cukor
1 rúd vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor
fél csomag vaníliás pudingpor

A tejet feltesszük melegedni. A tojásokat szétválasztjuk, és 2-3 evőkanál cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a tej már jó meleg akkor belekanalazzuk a fehérjét és megfőzzük benne. Kiszedjük és a tejet megízesítjük a maradék cukorral. Egy kis meleg tejet kiveszünk és azzal összekeverjük a tojássárgákat. Ugyanígy járunk el a pudinggal is majd visszadobjuk őket a tejbe és még egy kis ideig főzzük, amíg besűrűsödik.
A tetejére lehet tenni pici savanyú lekvárt, vagy karamellt is.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése