2009. május 17., vasárnap

Lilahagymás krumplisaláta

Na ehhez most nincs képem, mert mire a fotózás eszembe jutott addigra csak egy kis rakás valami maradt belőle ami képen nem biztos, hogy krumplisalátára emlékeztetne, így képet majd csak akkor teszek fel róla, ha csinálok megint. Mindenesetre nagy sikere volt.
Én ritkán csinálom majonézzel a salátákat. Nekem az kicsit émelyítő.
Persze finom a házi majonéz is, és szoktam is csinálni de ez a változat is van olyan finom és ha nem akarok vele sokat melózni, akkor ezt készítem.

2 kg krumpli
3 nagy tejföl
5-6 evőkanál csípős dijoni mustár
4 fej lilahagyma
frissen őrölt színes bors


A tejfölt összekeverjük a mustárral és a fűszerekkel, majd beletesszük az apróra vágott lilahagymát.
A héjas krumplit megfőzzük és hagyjuk kihűlni majd megpucoljuk. Felkarikázzuk és beletesszük a mártásba.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése