2009. április 23., csütörtök

Zúza rizottó



No ez is egyike azon kajáknak, amikből csak én eszek mindig itthon. De nem baj, legalább több marad nekem. Ilyesmiket csinálok, amikor nincs kedven 600 tálba elkészíteni a kaját. Igaz, hogy szegény elég sokára fő meg, dehát a szépségért mindig meg kell szenvedni. Kinézetre nem a legpazarabb étel, de az íze mindenért kárpótol.

25 dkg csirke zúza
1 marék rizs

bors
paprika
fokhagyma
vöröshagyma
chili szósz
majoranna
oregánó
kakukkfű

A lepirított hagymára rádobjuk a kis darabokra összevágott zúzát, megfűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 45 perc egy óra múltán jó is lesz ekkor rátesszük a rizst, ha szükséges öntünk még rá vizet és addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Én úgy szeretem, ha marad még egy kis szaft rajta. Nagyon fincsi, feltéve, ha az ember nem hagyja ki belőle a chilit. Azért jobb bele a szósz és nem a paprika, mert a szósztól kicsit édeskés ízt is kap.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése