2009. április 17., péntek

Karibi palacsinta


Ha egy kis változatosságra vágyunk palacsinta terén akkor ezt aztán tényleg érdemes kipróbálni. Nálunk soha nem marad belőle. Annyira finom és olyan jó illata van a gyümölcsöktől, hogy az hihetetlen. Akár narancs dzsemmel, akár kakaóval, porcukorral vagy magában is fogyasztható.

20 dkg liszt
2 evőkanál kristálycukor

6 dl tej
4 tojás
2 narancs reszelt héja, egyiknek a leve is
2-3 banán vékony karikákra vágva

A hozzávalókat összekeverjük a tej egy részével csomómentesre, majd hozzáadjuk a maradék tejet is.
15 percet állni hagyjuk.
Sütésnél két dologra kell figyelni. Az egyik, hogy amint beletettük a tésztát a palacsintasütőbe, (kicsit vastagabbakat kell sütni a szokásosnál) azonnal nyomkodni kell rá a banánkarikákat, amíg meg nem szilárdul a tészta. A másik, hogy amikor megfordítjuk és a banános oldala van lefelé, mindig mozgassuk meg kicsit sülés közben, mert különben nem lehet szépen kiszedni, mivel odasül a banán.
Egy csepp, de tényleg csak egy csepp olajat mindegyik pali alá rakjunk.

Recept nyomtatása

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik!!!!Banán meg egész évben van....

    VálaszTörlés
  2. szi Ani ! Véletlenül találtam rá a blogodra.Én is ezt a t.káposztát ettem 32 éves koromig Kisvárdán.A világ legjobb kajája !

    VálaszTörlés
  3. Bocs,elnéztem a helyet.Küldöm a megfelelőn.

    VálaszTörlés