2009. április 9., csütörtök

Citromos amaretti


Na szóval, nem kell megijedni a sütik kinézetétől. Az a helyzet, hogy a tojás is meleg volt amikor hazahoztam és nem volt időm behűteni őket, ezenkívül nagy sietségemben össze is törtem kicsit a habot így nem tudtak szépen megnőni, de attól az ízük még tökéletes lett. Szerintem írjuk a telihold számlájára ezt a botlást úgyis köztudott, hogy a nők megkattannak teliholdkor. Ezt igazolja az is, hogy a csajszi aki itt volt nálunk vendégségben meglátta róla a fotót és közölte, hogy olyan mintha a sütik a saját szájukat nyalnák.

8 tojás
360 g kristálycukor
3 citrom
150 g olvasztott vaj
150 g őrölt mandula


A krémhez 2 tojást, 120 g cukrot 2 citrom levét és reszelt héját összekeverjük elektromos habverővel, majd gőzfürdőre téve kézi habverővel továbbkeverjük és besűrítjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük az olvasztott vajat, majd elektromos habverővel 10 percig verjük és hűtőbe tesszük.

Egy csipet sóval felverjük a 6 tojásfehérjét, hozzádolgozzuk az 1 citrom héjával elkevert 240 g cukrot és az őrölt mandulát. Habzsákkal, vagy kanállal kis halmokat teszünk a sütőpapírral letakart tepsire és előmelegített 170 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük őket. Ezután elzárjuk a sütőt és még 5 percid ott hagyjuk őket. Kivesszük és amikor kihűltek megtöltjük és kettesével összeragasztjuk őket.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése