2009. március 7., szombat

Vörösboros, kakukkfűves hagymaleves



A neve hallatán először kicsit megijedtem, de finom lett.
Persze teljesen más íze van mint a tejszínes változatnak, és kicsit máshogy is néz ki.
Aki szereti az alkohol ízét az ételekben annak ízleni fog.

Íme a recept:

1 kg vöröshagyma
4 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl vörösbor
8 dl marha vagy csirkealaplé (nekem nem volt itthon, úgyhogy leveskockával készítettem)
vaj
babérlevél
kakukkfű

bors
étkezési keményítő

A vöröshagymát, fokhagymát apróra, vagy csíkokra vágjuk és egy nagyobb vajdarabkával megfonnyasztjuk egy kicsit, hogy összeessen de ne piruljon meg.
Amikor puhára főtt a hagyma, leturmixoljuk a levest, majd kicsit kevesebb mint egy evőkanál keményítőt hideg vízzel elkeverünk és besűrítjük vele a levest.
A szokásos módon krutonnal és sajttal tálaljuk.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése