2009. március 15., vasárnap

Töltött kifli


Finom, puha, bármivel megtölthető és nincs vele sok macera. Röviden ennyi.


50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárga
15 dkg porcukor
citromhéj
tejföl

1/5 friss élesztő + 1 kávékanál sütőpor egy kis tejben felfuttatva

A hozzávalókat összegyúrni annyi tejföllel, hogy nem túl kemény formázható tésztát kapjunk.
Ezután kicsit pihentetjük, majd kinyújtás után kis négyzeteket vágunk ki belőle és megtöltjük, majd feltekerjük őket.
180 fokon megsütjük majd megcukrozzuk és kész.

Recept nyomtatása

1 megjegyzés:

  1. Nagggyon komoly a fejlécképed:D imádom azt a mesét! sajnos Vegán vagyok, úgyhogy kevés receptet fogok tudni használni, de olvasgatni jövök majd!

    VálaszTörlés