2009. március 10., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta



Ez volt ma a főétel. Én mindig úgy készítem, hogy a húson maradjon sűrű tejfölös szaft, mert ezt öntöm rá mielőtt még berakom a sütőbe.
Mindig nagyon finomra sikerül és gyorsan fogyó kaja.


Hozzávalók:

kb. 50 dkg sertéscomb ledarálva
1 nagy fej vöröshagyma
2 nagyobb gerezd fokhagyma

bors
paprika
rozmaring
majoránna
tejföl

A palacsintához:

1 tojás
15 dkg liszt
kb. 3 dl tej
kb. 1 dl szódavíz, vagy ásványvíz
2-3 evőkanál olaj
Kicsit vastagabb palacsintákat kell sütni, hogy ne szakadjon el amikor megtöltjük őket.

A töltelékhez a hagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd fűszerezzük.
Rádobjuk a ledarált húst és pirítás után felöntjük egy kis vízzel.
Amikor már szinte a teljes lé elfőtt róla, ráöntjük a tejfölt. Az a jó, ha jó sok sűrű leve marad. Lehet kicsit liszttel sűríteni, ha nagyon híg.
kb. 2 púpos evőkanálnyit teszünk belőle minden palacsintába, összehajtogatjuk őket először oldalról, majd lentről fentről és a hajtással lefelé tűzálló tepsibe tesszük őket. A maradék tejfölös szósszal meglocsoljuk őket és mehetnek be a 180 fokos sütőbe.
Tejföllel tálaljuk.

Ui: köszönet Szilvinek, hogy formára ette a palacsintát a képhez.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése