2009. március 4., szerda

Hólabda



Ma vacsoravendégem volt. Mátrai borzaska készült krumplipürével és hólabda desszertnek.
Mindkettő finomra sikerült, pedig a borzaskát most csináltam először.
Sokszor ettem már de most próbáltam készíteni saját magamnak először ilyen húst.
Szóval akkor jöjjenek a receptek.

Tészta:

40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó

Krém:

1/2liter tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék

Csokimáz:

1 tábla csoki
pici vaj
pár csepp víz

A porcukrot a vízzel és a tojássárgákkal kikeverjük. A fehérjéket egy pici cukorral kemény habbá verjük.
A sárgájához ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd a felvert tojásfehérjéket.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 25-30 perc alatt tűpróbával megsütjük.
A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert vajat.
A tésztából pogácsaszaggatóval kis korongokat vágunk ki, félbevágjuk megkenjük krémmel, majd összeillesztjük és az oldalukat is megkrémezzük, végül pedig kókuszreszelékben megforgatjuk őket.
A tetejéhez megolvasztjuk a csokit a vajjal és a vízzel, majd ezt kenjük a hólabdákra.

Recept nyomtatása

1 megjegyzés: