2009. február 27., péntek

Szeret, nem szeret alias sóska



Én személy szerint a sóskaszerető emberek táborát gazdagítom.
A receptet csak pár szóban írom, mert szerintem mindenki ismeri.

A sóska leveleket tisztítás után vagy vízben megfőzzük, vagy pici olajon összefonnyasztjuk.
Ez utóbbi változat azért hasznosabb, mert benne marad a C vitamin tartalom.
Amikor ez kész van, akkor egy kis liszttel besűrítjük, felöntjük tejjel és ízlés szerint cukrozzuk.

Abban a stádiumban, amikor megfőztük vízbe, vagy megfonnyasztottuk a sóskát (de még nincs benne sem liszt, sem tej és cukor) fel lehet önteni olajjal és el lehet tenni egy lezárható üvegbe.
Hónapokig eláll így és amikor kedvünk szottyan rá csak fel kell melegíteni és beledobni a maradék hozzávalókat.

Recept nyomtatása

4 megjegyzés:

  1. Le a sóskával, éljen a spenót! :)

    VálaszTörlés
  2. A spenótot még nem kóstoltam, de mivel azt is sokan utálják így nem is fogom kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  3. Néha tejfölt is teszek bele, így selymesebb. Főtt krumplival és tükörtojással mennyei.
    Amúgy a fonnyasztás után vajas dobozba teszem és lefagyasztom.

    VálaszTörlés
  4. Javaslom, mégis kóstold meg a spenótot, jól elkészítve nagyon finom tud lenni. :)

    Nóri

    VálaszTörlés