2009. február 28., szombat

Sajtos kifli


Ez a kedvenc sajtos kiflim. Természetesen a receptet még anyukámtól kaptam, mint általában a legfinomabb recepteket :)
Az íze kárpótol azért, hogy töltetlen és nem is hiányzik bele a töltelék (legalábbis nekem).
Akkor a legfinomabb amikor még langyos.


45 dkg liszt
1 dl olaj
1 kávéskanál cukor egy pici tejjel, ebben futtatjuk fel a fél csomag élesztőt
1/2 evőkanál só
negyed liter tej

A tésztát összegyúrjuk, majd 30 percet pihentetjük.
Ezután 3 cipót készítünk belőle. Kinyújtjuk őket és 6 db egyforma négyzetet vágunk ki mindegyik cipóból. Tehát ennyi adagból 18 db kifli jön ki.
Ezeket feltekerjük a sarkuknál kezdve kifliformába.
A tetejüket megkenjük tojássárgájával, sajtot és pici vajdarabkákat teszünk rájuk. Ettől lesz finom ropogós a teteje.
Ezután még 10 percet pihentetjük, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése