2009. február 26., csütörtök

Nigella mézes csokitortája





Tészta:

28 dkg barnacukor
22 dkg puha margarin
2 tojás
15 dkg méz
18 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaó
11 dkg olvasztott csoki

A hozzávalókat összekeverjük kézimixerrel majd hozzáöntünk 2,5 dl forró vizet és ezzel is elkeverjük.
180 fokon 24 cm-es alul sütőpapírral kibélelt tortaformába 1,5 órát sütjük, de az utolsó félórában le kell takarni fóliával, hogy ne égjen meg a teteje miközben a közepe még sül.

Csokimáz:

4 evőkanál víz
15 dkg méz
18 dkg csoki
2 evőkanál porcukor

A vizet felforraljuk beletesszük a mézet, majd amikor felforrt levesszük a tűzről.
Ekkor beletesszük a csokit és amikor felolvadt, akkor az átszitált porcukrot is hozzáadjuk kis adagokba.

Méhecskék:

sárga marcipán
maradék csokimáz
szeletelt mandula a szárnyacskáknak (ezt a képen ne keressétek, nem kaptam mandulát :)

Ja és nem muszáj ilyen gülüszemű méhecskéket csinálni mint ami nekem sikerült.
Egy olyan Szamos marcipán tömbből nekem 8 méhecskét sikerült csinálni.
Már első próbálkozásra is nagyon finom lett.

Recept nyomtatása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése