2009. február 26., csütörtök

Fekete rózsa



Tészta:

60 dkg liszt
12,5 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
1 sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna (amit 3 evőkanál tejjel elkeverünk és picit állni hagyunk)
1,5 dl tejföl

Összedolgozni az alapanyagokat majd 6 cipót csinálni belőle.
Ebből lesz a 2 lap + a 4 töltött tekercs.
180 fokon megsütni.


Tekercs töltelék:

30 dkg mák
20 dkg liszt
12,5 dkg margarin
30 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 cs sütőpor
1 alma reszelve
2 citrom héja

Ezeket egyszerre összekeverni. Mielőtt a tekercsre tesszük a tölteléket, a tésztát kicsit meg kell szúrkálni.

Krém:

7,5 dl tej
2,5 csomag vanília puding
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 citrom leve és héja

A pudingot megfőzni, majd lehúzni a tűzről. Ha kicsit hűlt hozzáadni a porcukrot.
Amikor majdnem kihűlt hozzáadni a margarint és habverővel elkeverni.



Rétegezés:

Tésztalap, lekvár (mi baracklekvárt tettünk bele), krém, a 4 töltött tekercs, krém, tésztalap, csokimáz a tetejére.

Recept nyomtatása

3 megjegyzés:

  1. Szia, finom lehet ez a süti, nagyon tetszik.Már régűta nézegetm,csak mindig arra gondolok hogy elég munkás lehet...de azért megennék belőle egy darabocskát :-)

    VálaszTörlés
  2. Ó, most látom csak hogy feltettél a blogodra is, köszönöm szépen, megtisztelő!

    VálaszTörlés
  3. Szia Ottis!
    Igen feltettelek, mert hónapok óta nézegetem a blogotokat és ti vagytok a kedvenceim. Párat már ki is próbáltam a receptek közül.
    Ebből a sütiből egy nagy tepsivel lesz egy adagból úgyhogy érdemes kipróbálni, megéri a belefektetett munkát.

    VálaszTörlés